Management
Management
Management

Management

Martin Knobloch

Martin Knobloch

CHIEF EXECUTIVE OFFICER, CEO

Als Chief Executive Officer van de Hultafors Group is Martin verantwoordelijk voor het bepalen, plannen, implementeren en integreren van de strategische richting van het bedrijf.

Voordat hij bij de Hultafors Group kwam, was Martin actief bij de Bosch Group, meest recentelijk als CEO voor BSH Home Appliances Northern Europe. Daarvoor bekleedde hij bij BSH verschillende functies op het gebied van bedrijfsstrategie en was hij hoofd productmarketing, hoofd van een productdivisie en lid van de global digital business board. Voordat hij bij BSH in dienst trad, begon hij zijn carrière bij de Siemens Group. Hij heeft in meerdere Europese landen en in de Verenigde Staten gewerkt. Martin heeft Industrial Engineering met als specialisatie Corporate Management and Leadership gestudeerd in Karlsruhe, Duitsland en Sevilla, Spanje.

 Jens Eriksson

Jens Eriksson

CHIEF FINANCIEEL OFFICIER (CFO)

Jens is verantwoordelijk voor de strategische financiële planning, controle en boekhouding van het bedrijf. Jens is ook verantwoordelijk voor Group M&A, IT en Logistics.

Voordat hij in april 2021 werd benoemd tot waarnemend CFO en vervolgens in januari 2022 definitief werd benoemd tot CFO, was Jens de VP M&A en Business Development. Voordat hij bij Hultafors Group kwam, werkte Jens als Director of Business Development voor Investment AB Latour, de moedermaatschappij van Hultafors Group. Daarvoor werkte hij voor de leverancier van las- en snijoplossingen ESAB in verschillende rollen met betrekking tot b.v. marketing, prijsstelling, strategische projecten etc. Jens' eerdere werkervaringen omvatten verschillende rollen binnen management consulting. Jens heeft een M.Sc. in Toegepaste Wiskunde van Chalmers University of Technology en een B.Sc. in bedrijfskunde van de School of Business, Economics and Law aan de Universiteit van Göteborg.

Bas Teepe

Bas Teepe

CHIEF HUMAN RESOURCES OFFICER, CHRO

Bas is verantwoordelijk voor de HR-strategie van het bedrijf en geeft leiding aan de afdeling Duurzaamheid, Communicatie en Kwaliteit.

Bas was Deputy CHRO van de Hultafors Group voordat hij in januari 2022 werd benoemd tot Executive CHRO. Voordat hij bij Hultafors Group kwam, was Bas sinds 2019 Director of Global HR bij Fristads en was hij een essentieel onderdeel van de herstructurering van de groep, bet betrekking tot de nieuwe strategie en het verhogen van de operationele prestaties. Voorafgaand aan Fristads heeft Bas ongeveer 8 jaar gewerkt bij Kongsberg Automotive, een beursgenoteerd bedrijf met 10.000 werknemers, waar hij VP HR was voor de wereldwijde divisie met meer dan 4.000 werknemers en vestigingen in Europa, Noord-Amerika en Azië.

Torbjörn Eriksson

Torbjörn Eriksson

PRESIDENT HARDWARE EUROPE & WAARNEMEND PRESIDENT HARDWARE NOORD-AMERIKA

Torbjörn is verantwoordelijk voor de divisie Hardware Europe van Hultafors Group, met premiummerken binnen de hardware categorieën, voornamelijk gericht op de bouw- en constructiesectoren. Het portfolio van Hardware Europe omvat Hultafors, W.steps, Scangrip en Telesteps. Torbjörn is ook waarnemend president van de divisie Hardware Noord-Amerika van Hultafors Group, die producten aanbiedt op het gebied van gereedschap en gereedschapsopslag onder een aantal hoogwaardige merken die voornamelijk gericht zijn op de bouwsector. Het portfolio van Hardware Noord-Amerika omvat de merken: Johnson Level & Tools, CLC Work Gear, Martinez Tool Company en Kuny’s.

Torbjörn was voorheen CCO van de Hultafors Group en zorgde voor belangrijke commerciële middelen zoals marketing, bedrijfsontwikkeling, e-commerce en digitalisering. Hij leidde ook de marktoperaties van de Hultafors Group, waaronder verkoopbedrijven in 14 landen, export en de logistieke operatie. Torbjörn heeft een achtergrond in de IT- en industriële sector, waar hij in verschillende managementfuncties heeft gewerkt bij bedrijven als Cisco Systems, B&B TOOLS, Statoil Lubricants en Monier Roofing.

Anders Hülse

Anders Hülse

PRESIDENT PPE EUROPE

Anders is verantwoordelijk voor de divisie PPE (Personal Protective Equipment) Europe van Hultafors Group, met premium merken die producten produceren die bedoeld zijn om door een persoon op het werk te worden gebruikt en die gebruikers beschermt tegen een of meer risico's voor hun gezondheid of veiligheid. Het PPE Europe portfolio omvat Fristads AB, EMMA Safety Footwear, Hellberg Safety, Snickers Workwear, Solid Gear & EripioWear.

Voordat hij bij Hultafors Group kwam, was Anders CEO van Fristads, Kansas en Leijona, en hij werkt sinds 2015 bij Fristads. Anders heeft een brede achtergrond vanuit verschillende bedrijven en rollen en diepgaande kennis van onze branche.