Management

Martin Knobloch

CHIEF EXECUTIVE OFFICER, CEO

Als Chief Executive Officer van de Hultafors Group is Martin verantwoordelijk voor het bepalen, plannen, implementeren en integreren van de strategische richting van het bedrijf.

Voordat hij bij de Hultafors Group kwam, was Martin actief bij de Bosch Group, meest recentelijk als CEO voor BSH Home Appliances Northern Europe. Daarvoor bekleedde hij bij BSH verschillende functies op het gebied van bedrijfsstrategie en was hij hoofd productmarketing, hoofd van een productdivisie en lid van de global digital business board. Voordat hij bij BSH in dienst trad, begon hij zijn carrière bij de Siemens Group. Hij heeft in meerdere Europese landen en in de Verenigde Staten gewerkt. Martin heeft Industrial Engineering met als specialisatie Corporate Management and Leadership gestudeerd in Karlsruhe, Duitsland en Sevilla, Spanje.

Jens Eriksson

CHIEF FINANCIEEL OFFICIER (CFO)

Jens is verantwoordelijk voor de strategische financiële planning, controle en boekhouding van het bedrijf. Jens is ook verantwoordelijk voor Group M&A, IT en Logistics.

Voordat hij in april 2021 werd benoemd tot waarnemend CFO en vervolgens in januari 2022 definitief werd benoemd tot CFO, was Jens de VP M&A en Business Development. Voordat hij bij Hultafors Group kwam, werkte Jens als Director of Business Development voor Investment AB Latour, de moedermaatschappij van Hultafors Group. Daarvoor werkte hij voor de leverancier van las- en snijoplossingen ESAB in verschillende rollen met betrekking tot b.v. marketing, prijsstelling, strategische projecten etc. Jens' eerdere werkervaringen omvatten verschillende rollen binnen management consulting. Jens heeft een M.Sc. in Toegepaste Wiskunde van Chalmers University of Technology en een B.Sc. in bedrijfskunde van de School of Business, Economics and Law aan de Universiteit van Göteborg.

Bas Teepe

CHIEF HUMAN RESOURCES OFFICER, CHRO

Bas is verantwoordelijk voor de HR-strategie van het bedrijf en geeft leiding aan de afdeling Communicatie en Kwaliteit.

Bas was waarnemend CHRO van Hultafors Group vanaf 1 juli 2021 voordat hij definitief werd benoemd in december 2021. Voordat hij bij Hultafors Group kwam, was Bas sinds 2019 Director of Global HR bij Fristads en was hij een essentieel onderdeel van de herstructurering van de groep, bet betrekking tot de nieuwe strategie en het verhogen van de operationele prestaties. Voorafgaand aan Fristads heeft Bas ongeveer 8 jaar gewerkt bij Kongsberg Automotive, een beursgenoteerd bedrijf met 10.000 werknemers, waar hij VP HR was voor één van de wereldwijde bedrijven die aan de groep rapporteerden.

Torbjörn Eriksson

PRESIDENT HARDWARE EUROPE

Torbjörn is verantwoordelijk voor de divisie Hardware Europe van Hultafors Group, met premiummerken binnen de hardware categorieën, voornamelijk gericht op de bouw- en constructiesectoren. Het portfolio van Hardware Europe omvat Hultafors, Wibe Ladders, Scangrip en Telesteps.

Torbjörn was voorheen CCO van de Hultafors Group en zorgde voor belangrijke commerciële middelen zoals marketing, bedrijfsontwikkeling, e-commerce en digitalisering. Hij leidde ook de marktoperaties van de Hultafors Group, waaronder verkoopbedrijven in 14 landen, export en de logistieke operatie. Torbjörn heeft een achtergrond in de IT- en industriële sector, waar hij in verschillende managementfuncties heeft gewerkt bij bedrijven als Cisco Systems, B&B TOOLS, Statoil Lubricants en Monier Roofing.

Camilla Monefeldt Kirstein

PRESIDENT PPE EUROPE

Camilla is verantwoordelijk voor de divisie PPE (Personal Protective Equipment) Europe van Hultafors Group, met premium merken die producten produceren die bedoeld zijn om door een persoon op het werk te worden gebruikt en die gebruikers beschermt tegen een of meer risico's voor hun gezondheid of veiligheid. Het PPE Europe portfolio omvat Fristads AB, EMMA Safety Footwear, Hellberg Safety, Snickers Workwear, Solid Gear, Toe Guard en EripioWear.

Voorheen was Camilla vanaf 2013 Executive Vice President (EVP) van BU Workwear en verantwoordelijk voor de merken Snickers Workwear, Fristads, Kansas, Leijona en EripioWear. Voordat Camilla bij Hultafors Group kwam, bekleedde ze verschillende managementfuncties bij Oriflame Cosmetics AB, SAS Group, K-World en werkte ook als managementconsultant bij McKinsey & Company. Camilla heeft een M.Sc. in industriële economie van het Norwegian Institute of Technology (NTNU), en een M.Sc. In Operationeel Onderzoek van de London School of Economics and Political Science (LSE).

Peter Chatel

PRESIDENT HARDWARE NORTH AMERICA

Peter is verantwoordelijk voor het leiden van de Hultafors Group in Noord-Amerika. Zijn focus ligt op het leiden van strategieën om Johnson Level te laten groeien en om alle merken van de Hultafors Group op de Amerikaanse markt te lanceren. De Hardware North America-portfolio omvat Johnson Level & Tool, CLC en Kuny's.

Voordat hij eind 2018 bij de Hultafors Group kwam, bekleedde Peter commerciële en algemene managementfuncties bij Black & Decker, Pentair Tool Group, Walter Meier en het meest recent bij Senco Brands. Als expat heeft hij meerdere opdrachten succesvol afgerond in Canada en Nieuw-Zeeland. Peter heeft een Bachelor’s diploma in Business Marketing van Michigan State University en een MBA van Loyola University of Maryland.