Hoe we werken.

 
 

The way we work

Onze eigen fabrieken hebben een lange ervaring in het werken met milieuvraagstukken. Voor het deel van de productie dat we uitbesteden bepaalt onze gedragscode de normen voor wat we belangrijk vinden.

Het is onze ambitie dat iedereen die voor ons werkt goede arbeidsomstandigheden heeft, ongeacht of ze werkzaam zijn bij een van onze eigen fabrieken of een uitbestede productie-eenheid. Dit is een van onze grootste uitdagingen in ontwikkelingslanden.

Elke eigen fabriek heeft zijn eigen milieupuntenlijst, die jaarlijks wordt bijgewerkt. Deze lijst wordt voortdurend geëvalueerd om ervoor te zorgen dat we prioriteit geven aan de verbeteringen die van het grootste belang zijn voor het milieu. Dit proces resulteert in een lokaal actieplan met meetbare doelstellingen voor elke fabriek. Hierbij streven we ernaar om het verbruik van afval, energie en chemicaliën te minimaliseren, en om materialen te kiezen met een kleinere ecologische voetafdruk.

Voor onze uitbestede productie bepaalt onze gedragscode de norm voor wat we belangrijk vinden en dat de arbeidsomstandigheden de kernwaarden van ons bedrijf volgen bij onafhankelijke leveranciers. Als het gaat om de keuze van leveranciers, streven wij ernaar om samen te werken met leveranciers die gecertificeerd zijn volgens ISO 14001.

Wij investeren in het opbouwen van langdurige relaties met onze producenten. We werken bijvoorbeeld al 18 jaar met dezelfde producent in Vietnam, onze langste relatie tot nu toe.

Om onze hoge normen en kwaliteit te kunnen garanderen, hebben we een ervaren organisatie voor de bewaking, ontwikkeling en controle van zowel de uitbestede productie als de eigen fabrieken.

 

Actie: 100% Hernieuwbare Energie 

We gebruiken alleen elektriciteit van 100% hernieuwbare energie op onze productielocaties in Zweden, Estland en het Verenigd Koninkrijk.

Actie: Hergebruik van golfkarton

We hebben een project waar we kledingstukken van Snickers Workwear direct verpakken in de golfkartonnen dozen van Snickers Workwear. Bij aankomst in ons centrale magazijn worden de dozen opnieuw gebruikt en ingepakt voor verder transport naar onze dealers over de hele wereld.

Actie: Upgrade naar LED-verlichting

In onze fabrieken hebben we TL-buizen vervangen door LED-verlichting, dit geeft een besparing van CO2-uitstoot.

Reizen en Transport 

We spannen ons voortdurend in om onze uitstoot van CO2 te verminderen. Het vervoer van onze producten en interne reizen zijn de gebieden met de grootste impact en het grootste potentieel voor verbetering.  

Wij het transport van onze producten streven wij naar een optimale vrachtplanning in de hele waardeketen. Elke dag gebruiken we ons virtuele vergadersysteem, waardoor we elkaar vanaf elke locatie kunnen ontmoeten zonder altijd te hoeven reizen.

 

Actie: Reizen met de trein

Om de ecologische voetafdruk voor zakelijke reizen te verminderen, moedigen wij onze medewerkers aan om de meest milieuvriendelijke reisoptie te gebruiken en waar mogelijk met de trein te reizen.

Actie: Virtueel Vergadersysteem

Om onze reizen binnen de groep te verminderen, hebben we geïnvesteerd in moderne virtuele vergadersystemen, waardoor we elkaar kunnen ontmoeten zonder dat er gereisd hoeft te worden. 

Actie: 5% Minder Chemicaliën

Wij werken proactief met het substitutieprincipe om de chemicaliën die in onze eigen en de uitbestede productie worden gebruikt, te verminderen. Al onze eigen fabrieken hebben het doel om het gebruik van chemicaliën met vijf procent per jaar te verminderen.

Feiten:

Sinds 2013 hebben onze fabrieken hun CO2-uitstoot met 19% verminderd.

Deze website gebruik van cookies, zodat we de best mogelijke service en ervaring kunnen bieden. Door verder te gaan op deze website stemt u in met het gebruik ervan. Lees verder