Een korte geschiedenis, met wortels in de 19e eeuw.

In de begin jaren 2000 versnelde gereedschappenfabrikant Hultafors, welke is begonnen als duimstokkenfabrikant in 1883, zijn continue groei met een aantal acquisities.

In 2005 werd de Zweedse ladderfabrikant Wibe Ladders aangekocht en een jaar later werd het Zweedse werkkledingbedrijf Snickers Workwear aan de portefeuille toegevoegd. De aankoop van Snickers Workwear gaf Hultafors niet alleen de mogelijkheid om te groeien op de Europese markt, maar droeg ook bij aan het vormen van de Hultafors Group.

In 2006 werd dus Hultafors Group opgericht als overkoepelende groep voor Hultafors, Wibe Ladders en Snickers Workwear. Sinds toen is de Hultafors Group verder uitgebreid via organische groei en talrijke acquisities. Zoals bijvoorbeeld de Britse rolbandmatenfabrikant Fisco Tools in 2008 en de franchise-bedrijven voor Snickers Workwear in Denemarken, Finland, Noorwegen en Groot-Brittannië in hetzelfde jaar.

In 2011 werd Hultafors Group, Hultafors Group AB en daarmee het moederbedrijf van Hultafors, Wibe Ladders en Snickers Workwear. Hultafors Group AB is op haar beurt onderdeel van Swedish Investment AB Latour.

In 2014 werden ook drie merken Dunderdon, Solid Gear en Toeguard van Tradeport AB toegevoegd aan de Hultafors Group.