Hultafors Group neemt Hellberg Safety AB over

Hultafors Group heeft een overeenkomst getekend voor de overname van Hellberg Safety AB ("Hellberg") in Stenkullen, Zweden. De overname vindt met onmiddellijke ingang plaats.

Hellberg is een leverancier gespecialiseerd in gehoorbescherming, gezichtsbescherming en communicatieoplossingen voor persoonlijke beschermingsdoeleinden. Opgericht in 1962 in Zweden, is het bedrijf nu uitgegroeid tot een bedrijf met 50 vestigingen op het hoofdkantoor in Stenkullen, met eigen R&D-, productie-, assemblage- en magazijnactiviteiten.

De acquisitie maakt deel uit van de strategie van Hultafors Group om het portfolio binnen het PBM-segment te verbreden. Door de overname krijgt Hultafors Group toegang tot een compleet portfolio van zeer geavanceerde gehoorbeschermingsproducten en directe klantrelaties.

"We zijn enthousiast over deze overname omdat we denken dat Hellberg een perfecte match zal zijn voor Hultafors Group om onze ambities binnen het PBM-segment te vervullen en we zien veel kansen in de toekomst als we het Hellberg-portfolio combineren met het verkoopnetwerk van Hultafors Group", zegt Ole Kristian Jødahl, CEO van Hultafors Group AB.

"Hultafors Group is een bedrijf dat we al geruime tijd kennen en we zijn van mening dat de bestaande klantenrelaties en het netwerk van Hultafors Group in veel landen een uitstekende basis zullen zijn om het huidige bedrijf van Hellberg naar een hoger niveau te tillen", aldus Joakim Ohlander en Colin MacKenzie, voormalig eigenaren van Hellberg.

Neem voor meer informatie of vragen contact op met:
Ole Kristian Jødahl, CEO Hultafors Group AB, +47 900 88 305
Jens Eriksson, Director, M&A and Strategy Hultafors Group AB, +46 702 114 601
Rob van Ingen, Algemeen Directeur, Hultafors Group Netherlands BV, +31 (0)55 599 98 60